Wat is bureau recruitment?

Dit is als het hebben van een persoonlijke reisgids in de wereld van carrièremogelijkheden.

Als intercedent in bureau recruitment ben je als de koppelaar van de arbeidsmarkt. Je bent de deskundige gids die één of meerdere bedrijven tegelijk begeleidt door het doolhof van vacatures en sollicitanten. En door te begrijpen wat zowel werkgevers als werkzoekenden zoeken, vind je de perfecte match.

Je screent cv’s, voert sollicitatiegesprekken (intake gesprekken) en matcht de cultuur en wensen van kandidaten met die van bedrijven. Met je uitgebreide netwerk en expertise handel je snel. En niet alleen bij het invullen van vacatures, maar bouw je ook duurzame relaties op tussen bedrijven en werknemers. Door te focussen op het leggen van succesvolle verbindingen, draag je bij aan de groei en het succes van zowel bedrijven als kandidaten.

Welke taken heb je als intercedent of bureau recruiter?

Relatiebouwer

Als een ervaren reisgids (intercedent), bouw je relaties op met potentiële klanten door een reis van vertrouwen en verbinding te creëren. Dit doe je onder andere door middel van telefoongesprekken, e-mails, netwerkevenementen en zakelijke bijeenkomsten.

Vacature intake

Tijdens zogenoemde vacature intakegesprekken met klanten, zoals bedrijven en organisaties, verzamel je informatie over openstaande vacatures. Je voert diepgaande gesprekken met klanten om de unieke karakteristieken van de zoektocht te begrijpen, inclusief de kenmerken van de gewenste kandidaat of kandidaten.

Vacaturepromotie

Als een gepassioneerde reisplanner, ontwerp je verleidelijke vacatureteksten en deelt deze via verschillende kanalen, zoals vacaturesites, sociale media en professionele netwerken, om de aandacht van de doelgroep en potentiële kandidaten te trekken.

Sourcing | Werving

Als intercedent ga je actief op zoek naar kandidaten op verschillende platforms, zoals LinkedIn, Indeed en andere bronnen waar de doelgroep zich bevindt. Om zo de juiste potentiële nieuwe collega’s voor de organisatie te vinden en benaderen.

Screening en selectie

Je screent ontvangen cv’s, voert telefonische klik- of screeningsgesprekken en live of digitale intakegesprekken om kandidaten te evalueren op basis van hun ervaring, vaardigheden en drijfveren.

Kandidaat begeleiding

Als een zorgzame reisleider, begeleid je kandidaten door het sollicitatieproces, bied je advies en ondersteuning, en bereid je hen voor op spannende ontmoetingen met potentiële werkgever.

Relatiebeheer

Als een betrouwbare bureau recruiter, onderhoud je warme relaties met zowel klanten als kandidaten door middel van regelmatige contact. En zorg je voor een positieve ervaring gedurende het proces.

Administratie

Als een georganiseerde bureau recruiter, houd je nauwkeurig alle wervingsactiviteiten bij in bijvoorbeeld een recruitmentsysteem of ATS. Dit is kandidaat informatie, communicatie met klanten en voortgangsrapporten, om een georganiseerde werkomgeving en stand van zaken bij te houden t.b.v targets en bonussen.

Onderhandelingen

Je onderhandelt over arbeidsvoorwaarden tussen klanten en kandidaten en begeleid het proces van het accepteren van een aanbieding en een mooie start van de kandidaat bij zijn nieuwe baan (zijn/haar ‘thuis’).

Sales / Koude acquisitie

Als intercedent benader je actief potentiële klanten via koude e-mails, telefonische acquisitiegesprekken en zakelijke netwerkevenementen om nieuwe zakelijke kansen te vinden en het klantenbestand uit te breiden.

Op basis van targets en bonus

Vaak werk je in bureau recruitment met targets die gesteld zijn. Gerelateerd aan persoonlijke, team- of regiobonussen. Deze targets dienen als richtlijnen om je te stimuleren om prestaties te verbeteren en bij te dragen aan het succes van het team en de organisatie als geheel. Met elke stap die je zet en elke deal of match die je sluit, kom je dichter bij jouw persoonlijke doelen en draag je bij aan het succes van het team en de organisatie als geheel.

Plan afspraak