Wat is campus recruitment?

Campus recruiters zijn als de talentenjagers die de volgende generatie professionals opsporen op universiteiten en hogescholen.

Je houdt je bezig met het (op)zoeken, aantrekken en aannemen van pas afgestudeerden voor instap- en startersposities binnen de organisatie. Als campus recruiter begrijp je de vereisten van de functie en ben je ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends op opleidingsgebied.

Je bent vaak aanwezig op carrièrebeurzen, netwerkevenementen en informatiebijeenkomsten om potentiële kandidaten te ontmoeten en te werven. Als campus recruiter werk je nauw samen met de loopbaanbureaus of beurzen van (v)mbo, hbo, universiteiten en studentenverenigingen. Om relaties op te bouwen en een rechtstreeks contact op de campus te houden.

Je bent expert in het presenteren van de organisatie als een aantrekkelijke werkgever voor jong talent en het bieden van carrièremogelijkheden en ontwikkelingsprogramma’s. Door het opbouwen van langdurige relaties met studenten en opleiders, speel je een belangrijke rol bij het aantrekken van diversiteit aan talent voor de organisatie.

Welke taken heb je als campus recruiter?

Relatieopbouw met onderwijsinstellingen

Een van je belangrijkste taken als campus recruiter is het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met onderwijsinstellingen, zoals universiteiten en hogescholen. Hierin neem je deel aan carrièrebeurzen, informatiesessies en andere evenementen om de organisatie te presenteren als een aantrekkelijke werkgever voor studenten.

Campus aanwezigheid vergroten

Je werkt eraan om de aanwezigheid en aantrekkelijkheid van het bedrijf op de campus te vergroten door het organiseren van bedrijfspresentaties, workshops en netwerkevenementen. Dit zorgt ervoor dat studenten meer te weten komen over de organisatie en om contact te leggen met het team.

Vacaturepromotie

Je bent verantwoordelijk voor het promoten van openstaande vacatures onder studenten en pas afgestudeerden. Als campus recruiter schrijf je aantrekkelijke vacatureteksten en verspreid deze via verschillende kanalen, zoals carrièresites, sociale media en jobboards van scholen en studentenverenigingen.

Selectieproces beheren

Als campus recruiter beheer je het selectieproces voor studenten en pas afgestudeerden. Je beoordeelt ontvangen sollicitaties, voert klik of intake gesprekken en organiseert selectiedagen om potentiële kandidaten te beoordelen op basis van hun vaardigheden, ervaring en match met de organisatiecultuur.

Kandidaat ervaring verbeteren

Een belangrijk aspect van jouw rol is het bieden van een positieve ervaring aan kandidaten gedurende het hele wervingsproces. Het is het verstrekken van duidelijke informatie, terugkoppelingen en ondersteuning aan kandidaten om hen te helpen zich voor te bereiden op sollicitatiegesprekken en de carrière bij het bedrijf.

Samenwerking met interne belanghebbenden

Als campus recruiter werk je nauw samen met interne belanghebbenden, zoals HR-teams en hiring managers, om de wervingsbehoeften van het bedrijf te begrijpen en te voldoen aan de wensen. Hierbij stem je wervingsstrategieën af op de behoeften van verschillende afdelingen en teams binnen de organisatie.

Bijdragen aan employer branding

Als campus recruiter draag je bij aan het versterken van het werkgeversmerk onder studenten en pas afgestudeerden. Je werkt aan het creëren van positieve ervaringen voor kandidaten en het delen van hun succesverhalen om jou bedrijf te positioneren als een aantrekkelijke werkgever op de campus.

Plan afspraak