Wat is inhouse recruitment?

Inhouse recruiters zijn als de interne ontdekkingsreizigers van een bedrijf.

Je bent rechtstreeks in dienst bij het uitzendbureau en volledig ondergedompeld in de bedrijfscultuur en waarden van het bedrijf waar je intern de werving voor oppakt. Waarbij het grootste verschil met corporate recruitment is dat je daadwerkelijk in dienst bent bij de werkgever zelf.

In dit recruitment team, ofwel als inhouse intercedent, begrijp je niet alleen de specifieke behoeften van het bedrijf, maar heb je ook een diepgaand inzicht in de bedrijfsdoelstellingen en groeiplannen.

Als inhouse recruiter ben je nauw betrokken bij het wervingsproces van begin tot eind. Van het opstellen van vacatures tot het voeren van sollicitatiegesprekken en het maken van aanbiedingen aan kandidaten op basis van de ABU of NBBU-cao.

Je werkt samen met interne contactpersonen om vacatures te vervullen en te zorgen voor een naadloze onboarding van nieuwe medewerkers binnen de organisatie. Door je nauwe band met het bedrijf ontwikkel je strategieën die aansluiten bij de bedrijfscultuur en de unieke behoeften van verschillende afdelingen en teams.

In een inhouse recruitment team streef je naar het aantrekken van top talent dat niet alleen de vereiste vaardigheden en ervaring heeft, maar ook past bij de missie en visie van het bedrijf. Met jouw toewijding aan interne groei en ontwikkeling speel je een belangrijke rol bij het opbouwen van een sterk en veerkrachtig personeelsbestand.

Welke taken heb je als inhouse recruiter?

Plan afspraak