Stop met piekeren en bereik meer als recruiter

Ok, dat klinkt echt alsof het makkelijk is om te doen. Even stoppen met piekeren als introverte en slimme recruiter…uhh??

Nou, ik kan je vertellen, dat lukt mij niet zomaar. Mijn brein is geboren om te blijven draaien en niet snel geneigd om eens te denken…Marieke nou is het tijd voor pauze!
En de grap is, als ik rust heb en relaxed voel, dan krijg ik juist de meest gave ideeën, mooie inzichten en begint mijn creatieve proces.

Het tegenovergestelde gebeurd als ik onrust ervaar en het spoor even bijster ben. Dan beginnen mijn piekergedachtes. Eindeloos – Wat ben ik aan het doen? Waar ben ik mee bezig? Waar ben ik aan begonnen? Wat is mijn doel? Waarom gaat dit fout/niet goed? Wat zullen andere er wel niet van denken? Is dit nou de vrijheid die ik voor ogen had? Is dit wel het juiste proces? Groei ik nou of sta ik hartstikke stil?

Herken je dat?

Altijd hongerig zijn naar groei

Als jij behoort tot die ambitieuze recruiters die vooruit wil en soms aarzelt om de confrontatie (met jezelf) aan te gaan, dan ben je dus niet alleen. Komt goed, want ik ga je helpen om uit die piekercirkel te stappen en jouw als recruiter naar nieuwe hoogten te tillen. Dit zijn de 4 tips die mij hebben geholpen om succesvoller te worden in het ondernemerschap in het recruitmentvak:

recruitmentblog proactief als recruiter

Neem de leiding en ben proactief

Als ondernemende recruiter weet je heus wel wat aanpakken is, alleen doe je dit ook als het gaat om leiding pakken over jezelf als ondernemer? Werk en leef je écht op jouw voorwaarden? Wat kan of moet er anders?

Neem je het voortouw in gesprekken met teamleden en managers om bijvoorbeeld de recruitmentprocessen te verbeteren en zorg voor een gestroomlijnde aanpak? Of denk je vooral mee en laat je je leiden (of lijden) door andere?

Toon lef! Je expertise mag er zeker zijn en dat mogen ze ervaren. Hier groei je zelf ook van.

Breng structuur en focus aan in je werk als recruiter

Als ondernemende recruiter snap ik als geen ander dat je altijd op zoek bent naar nieuwe kansen en uitdagingen. Maar vergeet niet om een stevige basis te creëren door structuur en focus aan te brengen in jouw werk en als ondernemer.

Stel duidelijke doelen op voor jezelf en de organisatie waar je zit, en zet ze om in actie. Dit zal je niet alleen meer rust geven, maar het zal ook helpen om jouw inspanningen op strategisch, tactisch en operationeel niveau effectiever te maken.

recruitment blog structuur en focus als recruiter
blog persoonlijke ontwikkeling als recruiter marieke corduwener

Investeer in jouw persoonlijk ontwikkeling

Ondernemerschap gaat hand in hand met voortdurende groei en ontwikkeling. Neem de tijd om nieuwe vaardigheden te leren, bij te blijven met trends in recruitment en deel te nemen aan workshops, trainingen of laat je coachen.

Dit zal jou niet alleen als professional versterken, maar het zal ook jouw zelfvertrouwen vergroten om uitdagingen aan te gaan en anderen aan te spreken waar dit nodig is.

Durf om risico’s te nemen

Ondernemen betekent risico’s nemen en soms uit je comfortzone stappen. Als recruiter kun je wel eens vastzitten in bekende methoden en procedures. Hierdoor beland je keer op keer in je eigen hoofd vol met gedachtes. Durf anders te denken en nieuwe aanpakken te proberen.

Wees niet bang om te experimenteren en hiervan te leren. Of het nu gaat om nieuwe wervingskanalen, innovatieve interviewtechnieken of andere creatieve benaderingen.

Als ondernemer kun je nieuwe businessmodellen uit gaan proberen die beter bij je gaan passen dan de standaard no cure, no pay of uurtje factuurtje. Kijk eens wat past bij wie jij bent en wil zijn als recruiter en voor thuis.

recruitment blog neem risico in recruitment eindhoven

Lieve ambitieuze recruiter..

..het is tijd om je piekergedachtes te minderen en vol vertrouwen te streven naar meer succes in de recruitmentwereld. Je hebt de passie en ambitie, en nu heb je ook de waardevolle tips om jouw doelen te bereiken.

Zet die stap uit je comfortzone. Omarm verandering en groei, en verbaas jezelf over wat je kunt bereiken. De wereld ligt aan je voeten, en jij hebt de kracht om als recruiter boven jezelf uit te stijgen!

Kun je na het opvolgen van deze tips nog niet uit je pieker gedachtes stappen?

Ik denk graag met je mee om na te gaan wat je belemmerd.
Plan hier vrijblijvend je verkenningsgesprek met mij in.
Lees vorige blog
Ben jij op zoek naar wat jou uniek maakt als ondernemende recruiter?
Lees volgende blog
Wat zijn jouw wensen als ondernemende recruiter?

Heb je deze al gelezen?

blog recruitment koffie en werk eindhoven marieke corduwener
Ondernemerschap

Een kop koffie en gaan als recruiter!

Klokslag 8:30 uur, liefst 5 tot 10 minuten eerder.

Zodat je op tijd achter je bureau zit met een computer die al kans heeft gehad om op te starten.⁠

Met een warm bakkie slootwater uit het welbekende DE automaat. 🤢

Duidelijke targets.⁠ Duidelijk aantal koude belletjes naar potentiële klanten (die er niet op zitten te wachten).⁠
Duidelijk aantal gesproken en aangenomen kandidaten.⁠

Of toch weer niet, omdat het vanuit het hoofdkantoor toch weer anders moest.⁠ Past dit wel bij je?

Lees meer
blog netwerken als introverte recruiter eindhoven marieke corduwener
Ondernemerschap

Netwerken als introverte recruiter

Als je gaat ondernemen in recruitment, is netwerken niet zomaar even de stap nemen en direct die vrijheid te voelen waar je zo naar verlangd.

Het is ook zorgen voor fijne mensen om je heen.

Ik noem het fijne mensen i.p.v. netwerken of sales, omdat het als introverte recruiter vreselijk is om dit te horen.

Lees meer
blog energie in recruitment als introvert marieke corduwener
Recruitment

Hoe hou jij je energie op je werkdag als introverte recruiter?

Als introverte recruiter heb je een kostbaar bezit: je energie.

Je begrijpt als geen ander hoe waardevol het is om dit goed te verdelen en in te zetten in je werk.

Waar extraverte collega’s soms lijken te floreren in een omgeving vol prikkels en interactie, ligt jouw kracht in een andere benadering.

Lees meer
Plan afspraak